tiistai 9. kesäkuuta 2009

Tosentti Backman ja Tervolan reissu

Tämän US (Uusi Suomi) verkkolehden blogeissa on esiitynyt eräs dosentti Backman. Vanhanmallinen magafooni suupielessä hän julisti sanomaansa, jopa valtiovierailun yhteydessä. Kossupullonkin eräs simojärveläinen bloggaaja siitä hädissään meni lupaamaan. Mikä on saalis äänissä? Ja kiero joensuulainen sen kehveli paljasti! Nimi on muuten A. Alsio. Ei kun velat maksuun, niinkuin vanhaan hyvään aikaan Lapin savottakämpillä. Hävitty, mikä hävitty - ja kalakaanit tänne!

Sähköpostiosoitetta kehiin! Ennen vanhaan olisi menty Pohjanhovin baaritiskille, ja tasattu debet ja kredit. Ei enään, vähintään s-postiosoite olisi saatava, tai ainakin facebook osoite ja twitter - tunnus. Pankkikorttikaan ei enään käy, vaikka olisi kuinka saldorajoitettua electronimallia. Voi aikoja, voi tapoja. Luottamuskriisi niin kuin pankkien välillä. Väärti ei luota enää väärtin sanaan. Toista oli ennen! Oli luottamusta enemmän kuin tarvis!

Mites aikoinaan fuskaajile kävi? Ei kuin keppi hihoihin ja fuskaaja taipaleelle! Kohti tietöntä taivalta, suota ja öitä. Lieneekö katumusmatka johtanut Savukosken kairoilta Kemijokivartta kohden Tervolaa. Sitä ämpäripäitten valtakuntaa! Se on kohtalo, jos mikä! Siellä tulvan varalta puutkin on kuulemma säilötty kummun päälle.

Ei kommentteja: