tiistai 16. kesäkuuta 2009

Kuusi minuuttia - ja siihenkin pitää puolet valehdella..

Eilisessä kaupunginvaltuustossa pähkäiltiin kaupungin talouden tasapainottamista. Suuri linja näytti jaon. Kokoomus kamreerin tavoin näyttäisi harjoittavan vastuullista kirstunvartiointia. Vasemmisto sitä vastoin elää kuin tuhlaajapoika - vailla huolta taloudesta ja tulevista sukupolvista. Aika rajua yksinkertaistamista! Kun se tältä näyttäisi niin hyvä olisi!

Kuulasmaa ja muut vastuulliset kamreerikokelaat siihen sitten eriävää mielipidettä kehiin vain. Muiden ryhmien voimin päätös sitten syntyi. Kohta kohdalta, vai yhtenä kokonaisuutena? Tätäpä Heikki haparoiden hapuili. Päätöksentekojärjestys ja valtuuston työjärjestys ponnen osalta hiukka hukassa!

Numeroista vallitsi yhteisymmärrys - sanamuotoilusta sitä vastoin ei! Mitä pitää sisällään sana - merkittävästi? Rahoitetaanko "välttämättömät peruskorjausinvestoinnit vuosikatteen lisäksi tarvittaessa tulo- ja lainarahoituksella" myös yhtiöiden, liikelaitosten ja taseyksiköiden osalta? Löperyyttäkö äänin 53 - 18/ 52 - 14? Tätä vastusti myös Leena Heikin avulla ja täsmentävällä kysymyksellä " Mitä suosittelisit?" Ajoiko kokoomus linjallaan itsensä nyt ulos ensi vuoden talousarvion laadinnasta?

Yhden arveluttavan puheenvuoron osalta melkein toivoisi, että kokoomuksen kesäsammakko olisi virkeänä vielä mahdollisimman pitkään. Näin käytäntö, jossa puolue ei vastaa kenenkään puheista saisi vahvistusta. Soini ei vastaa, Katainen ei vastaa, Vanhane ei tiedä, tämä ei edusta puolueen virallista jne...Ihana systeemi!

Hemmo ei ollut ja AntL kerkesi poistua, kun päätettiin - saako puhua. No saa ryhmässä 12 minuuttia - muutoin esityksen mukaisesti. Itselleni se kuusi minuuttiakin olisi riittänyt. Harvasanaisena miehenä siihenkin pitää puolet valehdella, että edes jotakin tulisi sanottua.

Palveluiden rakenneuudistusmantran osalta jäin pohtimaan. Halutaanko niille "ameebasisällöt" ja "muovailuvaharakenteet"?

Ei kommentteja: