tiistai 30. heinäkuuta 2013

Romotken outo yhteistyökuvio

Saku Timonen "Uuninpankkopoika"- blogissa tarttui YLE:n uutiseen: "Ruotsalainen nettikauppa käyttää postitukseen työttömien pajoja". Sakun kirjoitus on tyhjentävä ja vastaansanomaton. Siksi en toista samaa, vaan kehotan lukemaan Uuninpankkopojan kirjoituksen.

Minua alkoi kiinnostamaan, mikä tämä "nettikauppa" on? Jutun mukaan ruotsalainen.


Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Nettikaupan yhteystiedoista käy selville, että asiakaspalvelun suuntanumero on (09-), eli siis Helsinki. 


Postiosoite, johon palautetaan koekehykset, korjattavat silmälasit, tehdään reklamaatiot tai silmäreseptit. Se on postilokero Rovaniemellä.


Piilolinssit sitten palautetaankin tänne:


Edelleenkään kuitenkaan ei avaudu - kuka yrityksen omistaa? Millainen on yritysmuoto ja henkilökuntamäärä? Mitkä ovat yrityksen talouden tunnusluvut? 

Täältä kuitenkin selviää, että nettikaupan omistaa "yrittäjäsieluinen" Carl Erik Eriksson, joka joutuu matkustelemaan puolet vuodesta Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvaloissa. Vaikka hän mieluummin purjehtisi pitkin Ruotsin rannikkoa ja vaeltaisi tuntureilla.

Yksi asia kuitenkin on varma -  "valmentaminen ja kuntoutus" ainakaan silmälasialalle Rovaniemellä on turhaa.  Kaupungin omstaman säätiön avulla paikalliset optikot (lue: yrittäjät) ajetaan niin ahdinkoon, että työpaikkoja sieltä kyllä ei heru.  
.


Lähetä kommentti