maanantai 19. heinäkuuta 2010

Gallup PerusJusseja

Se, jolla on yksi kello - tietää paljonko se on. Se, jolla on kaksi kelloa - ei ole koskaan varma!

Ystäväni Pertin "päivän mietelause" vaaliryhmäni Facebook- sivulla tuli mieleeni, kun selailin Uuden Suomen blogeja. Kinastelevat siellä gallupeista. Turhaan!

Kumpikas niistä on oikeampi ja miellyttävämpi gallup - YLE:n vai Hesarin? Kummastako nostaisi rintaa hieman soikeammalle, ja kummastako laittaisi selkää hieman kyyrymmälle. Rintarottinki - asento ensimmäisessä, ja kyykkyasento jälkimmäisessä on oikea vaihtoehto. Sillä saisi myös lisää tyylipisteitä. Nöyryydellä meinaan!

Uudellemaalle puoluettaan pelastamaan siirtyvä - "kerran luulin erehtyväni, mutta olinkin väärässä" - Väyrynen mainosti edellisissä eduskuntavaaleissa itseään sloganilla "Eihän minulla ole vielä yhtään ääntä!" Vaalien jälkeen niitä sitten olikin. Varmaan oli kiva olla nöyrä ennen, ja tyytyväinen jälkeen. Näilläkään spekulanteilla ei ole vielä yhtään ääntä tallessa, eikä hukassa.

Samaa rulettia samat päällysmiehet pyörittävät eri sanoin, ja eri järjestyksessä. Avainsanoina vilahtelevat vuorollaan sukupuolineutraali avioliitto, pakkoruotsi, maahanmuuttopolitiikka, Pridekulkue yms. Ja tietysti sen spekulointi, kuinka hyvin meillä laskennallisesti kunakin hetkenä menee? Tähän kuonaan hukkuvat tärkeät puheenvuorot itse asiasta, jonka vuoksi kukin on itsensä likoon laittanut, ja ehdolle asetettu.

Tällaisia mietteitä näillä selkosilla.
Lähetä kommentti