perjantai 17. lokakuuta 2008

Rovaniemellä edessä linjan valinta




Tänään kaupunginhallituksessa käsiteltiin kaupunginjohtajan ja virkamiesten valmistelema budjettiesitys ensi vuodelle. Budjetti luettavissa kokonaisuudessaan täältä

http://www.rovaniemi.fi/includes/file_download.asp?deptid=15175&fileid=26512&file=20081017102224.pdf&pdf=1

Toivoa sopii, että budjettiesityksestä käydään poliittisten ryhmien välillä avointa keskustelua, joka näkyy myös kunnallisvaalikampanjoinnissa. AntK oli jo omassa blogissaan typistänyt vasemmistoliiton keinovalikoiman näin yksioikoiseksi:
"Arvatenkin varsinkin vasemmistoliittolaisten johdolla talouden tervehdyttämistoimien tilalle tarjotaan taas sitä yhtä ja samaa vanhaa konstia eli veroprosentin nostoa. 1 prosenttiyksikön nosto tuo kaupungin kassaan n. 8M€ vuodessa."

Enpä Antti usko, että käsittelyjärjestys vasureilla on tämä, vaan arviointi kyllä lähtee liikkeelle kuntalaisten palvelutarpeiden sisällöllisestä ja laadullisesta arvioinnista, ja sitä kautta etenee niiden kattamisratkaisuihin. Esimerkiksi Muurolan lukion tai Oikaraisen koulujen osalta täytyy kyllä käydä laajempaa arviointia niiden sulkemisen merkityksestä, ei vain säästöjen nimissä, vaan laajemminkin näiden kylien tulevaisuuden näkökulmasta.

Myös rakenteiden purkamiset ovat "taas sitä yhtä ja samaa vanhaa konstia", jota poliittisen kartan oikealta laidalta on tarjottu aiemminkin. Samaan kategoriaan niputan myös "uudenlaisen rahoitusratkaisun - liisauksen" - jota tarjotaan koulun ja 8 päiväkodin osalta ratkaisuksi.

Edessä sittenkin sisällöltään mielenkiintoiset kuntavaalit. Keskustelunaiheita riittää kaikille.




Ei kommentteja: