lauantai 4. lokakuuta 2008

Nyt kyllä pukkaa keskustelua

Eräs ystäväni kyseli tässä taannoin keskustelun perään kunnallisvaalien tiimoilta. Missä keskustelu ajankohtaisista kunnallisista teemoista luuraa? Samoin AntK on omassa blogissaan (22.9.) "Missä ne vaalit on?"pohtinut samaa asiaa.

Kampanjat ja keskustelu ovat tähän saakka olleet juuri suurelta osin piuhojen kätköissä. Kannat ja keskustelualoitteet ovat enterin näpäytyksellä siirtyneet blogeihin ja nettiyhteisöjen taivasteltaviksi. Suuri osa äänestäjistä kuitenkin odottaa ja lukee lehtien mielipidesivuja - milloin kannat putkahtavat sinne?

Nyt täytyy valittaen kuitenkin todeta, että taitaa ne palstat seuraavina viikkoina täyttyä aivan muusta keskustelusta. Alma Median toimivan johdon "Moka mikä moka" - projektin hedelmiä makustellaan seuraavat viikot. Keskustelualoitteet ajankohtaisista kunta-asioista taitavat jäädä tässä alakynteen. Se ilmapiiri, jossa vaalit käydään saavat nyt aivan uuden ulottuvuuden - eri osaset ja palikat asettuvat vaalimaastossa uusille paikoilleen. Oma avaukseni Rautatiesillan vaarallisuudesta tuli sen verran ajoissa julki, että se ei jäänyt tämän "ilmastomuutoksen" jalkoihin. Muut saavat kyllä nyt odottaa tämän härdelin kulkua.

Rovaniemen vaalien osalta on todella suuri vahinko, että keskustelu päätöksentekokulttuurista, koulujen ja päiväkotien liisauksesta, Rantareitista, Valionrannasta, Ounasvaaran länsilaidan kaavoittamisesta, kaupungin taloudesta yms. näyttävät jäävän alakynteen julkisessa keskustelussa.

Vaalikampanjan loppupäiville ajoittuvan Lapin Kansan vaalipaneelin onnistumisen ja koko kunnallisvaalikeskustelun kannalta on syytä vaihtaa paneelin vetäjä Heikki Tuomi-Nikula toiseen henkilöön. Ehdotan Unto Matinlompoloa.


Ei kommentteja: