Tein edellisellä valtuustokaudella aloitteen "aktiivipassin" ottamisesta käyttöön myös Rovaniemellä. Jätin aloitteen valtuuston kokouksessa jo 14.11.2011. Tässä oiva esimerkki siitä, että "pikavoittoja" kuntavaikuttamisessa ei ole, vaan työ vaatii pitkää pinnaa.
Aloitteiden tekeminen on yksi valtuutetun keino nostaa esiin epäkohta ja tehdä siihen kehittämisehdotus. Aloite menee kaupunginhallituksen kautta ao. esittelijän valmisteltavaksi, ja lautakunnan päätettäväksi. Mitä sille tehdään ja miten suhtaudutaan?
Nyt aloitteeni on käsitelty ja siihen vastaus annettu. Oudoksun kuitenkin sitä, että KH:n (kaupunginhallitus) pöytäkirjassa 11.03.2013 (104 §/ liite 1.) aloite on "ilmeisesti jonkun jossain jättämä, mutta ei kenenkään nimissä".
Kaikkien muiden aloitteiden kohdalla tunnistetaan aloitteen jättäjä. Niissä valtuutettu "Se ja se" jätti valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen jne.... Tässä ei ole mitään mainintaa. Ilmeisesti se senkun vaan jostain tupsahti käsittelyyn. Aloitteen käsittelyprosessissa, sen hämmentävyyden johdosta, siihen erehdyttiin sitten suhtautumaan myönteisesti. Mutta olkoon menneeksi.
Tätä tyylivirhettä oleellisempaa on kuitenkin se, että aloite on saanut myönteisen vastakaiun virkamies- ja luottamuselinkäsittelyssä.
Esitys Kulttuurilautakunta
Kulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että Rovaniemellä selvitettäisiin ns. aktiivipassin, joka käsittää myös kulttuuripalvelut, käyttöönoton mahdollisuuksia.
Kulttuurilautakunta 19.4.2012, 30 §, päätti yksimielisesti kulttuurijohtajan esityksen mukaisesti.
Liikunta- ja nuorisojohtaja: Aktiivipassi perustuu ajatukseen siitä, että matala tulotaso ei saisi olla esteenä ihmisten monipuoliselle osallistumiselle ja aktiiviselle elämälle. Suomessa aktiivipassi ei ole vielä missään kunnassa käytössä, joskin Tampereen kaupunki on selvittänyt aktiivipassin käyttöönottoa.
Esitys Liikunta- ja nuorisojohtaja Sari Laakkonen
Liikuntalautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että Rovaniemellä selvitettäisiin ns. aktiivipassin, joka käsittää myös liikuntapalvelut, käyttöönoton mahdollisuuksia.
Liikuntalautakunta 23.5.2012, 46 §, päätti liikunta- ja nuorisojohtajan esityksen mukaisesti.
Asiantuntijalautakunnat ovat nyt näyttäneet aloitteelle "vihreää valoa". Seuraavaksi KH:n täytyy ryhtyä todellisiin selvitystoimiin "aktiivipassin" käyttöönoton suhteen - missä muodossa ja - laajuudessa se toteutetaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti